Böcker/Filmer

BÖCKER/FILM

HEM          BÖCKER/FILMER          KONTAKT

ÄKTA SKRÄCKÄkta skräck innehåller ett antal unika intervjuer med de bästa och mest intressanta skaparna av extrem film idag. Den är tillägnad dem utan stora bolag i ryggen, eldsjälarna, dem som jobbat extra som pizzaförsäljare, lånat pengar av sina föräldrar och som blivit misshandlade på grund utav sina filmer.


Intervjuerna har kretsat kring svarta hål, helvetiska inspelningar, finansiella problem, dödshot, psykisk terror, sexuell manipulation, emetofiliska excesser, autentisk brännmärkning, incest, grovt fysiskt våld, pedofili, nekrofili, ångest, moral och förstörelsen av destruktiva alter egon.


Vertigo förlag 2011


ÄKTA SKRÄCK II”Redan tidigt bestämde jag mig för att Äkta skräck 2 skulle handla mer om mötet i sig än intervjupersonen. Jag ville att den skulle gå djupare än dess föregångare. Resultatet har blivit tre böcker i en: intervjubok, filmbok och reseskildring. Men det är också en bok om moral. Skiftande sådan. Från Olivier Abbous politiska skräck till Marco Malattias dödsporr; där moral bara är ett ord utan betydelse.”


Äkta Skräck 2 bjuder in läsaren till möten med regissörer i en del av filmvärlden där moralen inte nödvändigtvis står i vägen för det konstnärliga skapandet. Hur långt är skaparen egentligen villig att gå för att sätta skräck i mottagaren? Och blir mottagandet som förväntat?


Vertigo förlag 2017
Revistiting Melancholie der Engel
2009 revolutionerade den tyska regissören Marian Dora filmvärlden med Melancholie Der Engel. Ökänd för sitt långsamma tempo och brutala våld. Marian Dora själv lever under åtta pseudonymer och låter sig sällan bli intervjuad.


I Revisiting Melancholie Der Engel går jag i Melancholie Der Engels fotspår tillsammans med regissören själv. Anekdoter, pixlade ansikten, men framför allt en bild av en av filmhistoriens mest anonyma människor, Marian Dora.


Black Lava Entertainment 2017